Pompoenenoogst en -recepten

Afgelopen week zijn alle pompoenen geoogst en staan ze klaar om te worden afgehaald. Dit jaar zijn er drie verschillende soorten: De Hokkaido, de Butternut en de Futsu Black. De Futsu Black zien we niet zo vaak. Dit is een Japanse muskaatpompoen. Hij begint donkergroen en rijpt vervolgens tot een diep getaand kaneelbruinoranje pompoen met een grijze waslaag.

Futsu Black - Rijp (oranje) en onrijp (groene)

Rijpe Futsu Black, zoete bataat, wortel en knolselderij.



Butternut soep

Marieke stuurde een lekker recept in die ze ontdekte in Zuid-Afrika.

Ingredienten:
45 gr boter - 2 uien (klein gesneden) - 750 gr butternut (klein gesneden) - 1 appel (bijv. granny smith, klein gesneden) - 1 grote peper (klein gesneden) - 3 lepels bloem - 1 a 2 lepels kerrie - snuf nootmuskaat - 1 liter (kippen)bouillon - 375 ml melk - geraspte schil van een sinaasappel en zijn sap - zout, peper en een beetje suiker - peterselie - stijve slagroom
  • Bak de uien zacht in de boter in een grote soeppan. Voeg vervolgens de butternut toe en daarna ook de pepers en appel totdat de boter is geabsorbeerd in ongeveer drie minuten.
  • Voeg al roerend de bloem, kerrie en nootmuskaat toe.
  • Voeg de bouillon, melk, sinaasappelrasp en -sap toe.
  • Laat alles zachtjes sudderen, ongeveer 20-30 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Doe alles door een foodprocessor of door een zeef.
  • Proef en voeg naar smaak zout, peper en een beetje suiker toe.
  • Serveer met een top van slagroom en besprenkel met peterselie.
Lekker eet en geniet die kos! (Smakelijk eten en geniet van de maaltijd)


Andere lekkere recepten met pompoen zijn:


Pompoentaart met geitenkaas

Reacties

Populaire posts van deze blog

Peterseliewortel uit de oven

De krat met groenten

Jaarvergadering Wortels in Breda