Zoete bataat bladgroensalade

De zoete bataat is favoriet bij velen. Daarom een aantal weetjes en een lekker recept, want:

Wist je dat
...je van de bladeren een lekkere salade kunt maken? Het blad is rijk aan vitamine D, dus neem naast de bataat ook eens de bladeren mee tijdens het oogsten. Evelyn stuurde ons het volgende recept:

Ingrediƫnten:

  • Zoete bataat blaadjes, met steel
  • 1 tomaat
  • 1/4 ui
  • Komkommer
  • Peper, zout


Was de blaadjes goed en blancheer kort. Giet af en laat goed uitlekken. Snij in stukjes.
Snij de andere groenten fijn, voeg toe en kruidt af.
Lekker met een vinaigrette van olijfolie, mosterd en azijn.

Bon appetit!



En, wist je dat
...de zoete bataat oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt?
...deze geschild, maar ook met schil bereid kan worden?
...het geen familie is van de aardappel?
...de zoete bataat lid is van de windefamilie?
...dit betekent dat het blad ook eetbaar is en de bataat rauw gegeten kan worden?
...de rauwe bataat in Japan en Korea in alcoholische dranken gebruikt wordt?

Meer leuke weetjes en recepten zijn welkom!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Peterseliewortel uit de oven

De krat met groenten

Jaarvergadering Wortels in Breda