Shiso wraps


Shisoblaadjes zie je vaak ter decoratie tussen de sushi, maar je kunt ze ook eten. Het smaakt naar een combinatie tussen warme specerijen en citrus, maar tegelijkertijd ook basilicum, anijs en munt. Klinkt bijzonder toch? Je kunt de shiso ook vinden op de tuin. Luara stuurde ons een lekker recept voor shiso wraps.
Ingredienten:


1 pakket stevige tofu
Handvol taugé
1 kleine uii grofgesneden
1 el olie
Sesamzaden
Rijst
20-30 shiso bladeren

Marinade:
2 tenen knoflook, geperst
3 cm gemberwortel, fijngehakt
1 el palmsuiker (of basterdsuiker)
60 ml sojasaus
1 el sesamolie
1 el rode curry pasta
Laat de tofu uitlekken en snijd hem in blokjes van 1 cm. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbaar bakje, groot genoeg zodat ook de tofu erbij kan. Doe de tofu bij de marinade en roer voorzichtig totdat de tofu goed met de marinade bedekt is. Laat dit afgedekt tenminste 1 uur in de koelkast marineren. Hoe langer hoe beter, zelfs een hele dag is lekker.

Als je klaar bent om te gaan koken, haal dan eerst de gemarineerde tofu uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Verhit olie in een pan en fruit de ui totdat hij zacht is en voeg het tofu mengsel toe. Roerbak 6-7 minuten en voeg de taugé toe. Roerbak nog 3-4 minuten. Besprenkel alles met sesamzaden en serveer het met de (gekookte) rijst en shiso bladeren.


Maakt een soort taco met de rijst en tofu in het shiso blad.

Eet smakelijk!Reacties

Populaire posts van deze blog

Peterseliewortel uit de oven

De krat met groenten

Jaarvergadering Wortels in Breda